Acasă Hartă site Referinţe Despre

Ce ştii despre voluntariat?

În primul rând, voluntariatul este cea mai simplă activitate pe care o putem face. Voluntariatul înseamnă să iţi dedici o parte din timpul tău altor tipuri de acivitaţi, fară sa fii platit pentru ceea ce faci.

În schimb, ce s-ar putea sa nu şti despre voluntariat este ca te vei simţi rasplatit cu sentimentul de satisfacţie al timpului şi eforturilor pe care le-ai depus. Voluntariatul este un mod bun să: cunoşti persoane noi, să stăpaneşti mai bine abilitaţile personale, să capeti experientă. Nici nu trebuie să mai spunem cât de distractiv este! Posibilitaţile de implicare în voluntariat sunt imense. Indiferent de abilităţile şi experienţa socială pe care le ai, întotdeauna există proiecte în care poţi să te implici şi, negresit, un punct de la care poţi să porneşti.

Despre voluntariat. O singură problemă

Când vine vorba despre voluntariat, există o singură problemă care îi pune la indoială pe cei mai mulţi dintre noi. Cea mai mare problemă a persoanelor care vor să fie voluntare este lipsa timpului. Un program încarcat poate reduce cu mult opţiunile celor care vor să se implice in voluntariat. Dar, oamenii foarte ocupaţi găsesc soluţii pentru voluntariat. Înca o data iţi spunem ca trebuie sa cauţi cu atenţie proiectele şi programele organizaţiilor non profit. În societatea de astăzi, poţi să devii voluntar în nenumărate feluri.

Vezi sursaCopyright © 2011 T.Dincă