PENTRU UN MEDIU AL MEU, AL TĂU, AL NOSTRU

Te-ai gândit vreodată cum ar arăta rasa umană dacă nu am avea un mediu curat?
Răspunsul la întrebare o să îl găseşti aici.
            Mediul de pe Terra (Pământ) care nouă ni se pare foarte firesc, este ceva unic în întregul sistem solar. Numai pe Terra sunt condiţii favorabile vieţii (poate noi nu ştim, dar s-ar putea să existe alte condiţii de viaţă care, pentru noi sunt toxice).
            Poate vă întrebaţi: ”Ce este acela mediul înconjurător?”. Mediul înconjurător este alcătuit din totalitatea factorilor naturali (apa, aer, sol), dar şi al celor artificiali (creaţiile umane).
            Deoarece omul a progresat foarte mult, neîntrerupt, în domeniul ştiinţei şi a tehnicii, acesta şi-a manifestat o tendinţă neraţională, uneori, de dominare şi exploatare a naturii, dar oricum, se ştie că mama natură este mai puternică ca omul. Iar modificarile pe care omul le-a realizat în ultimii 200 de ani depăşesc transformările produse pe cale naturală în milioane de ani.
            Poluarea pe care noi o facem zi cu zi asupra  mediului înseamnă  deteriorarea propriului mediu de viaţă, care ne afectează grav sănătatea. Aţi observat că, pe fiecare an apar fel şi fel de gripe periculoase, mulţi copii se nasc cu malformaţii, toate acestea se întâmplă cu acordul nostru, tacit.
Poluare nu înseamnă numai deteriorarea mediului natural dar şi al celui artificial (la birou, şcoală, acasă), de aceea reciclează, aruncă-ţi gunoiul în coşul care trebuie, redu consumul de energie!
            Atunci când mergeţi la un picnic cu prietenii şi nu găsiţi un loc frumos, cu iarbă verde şi umbră sunteţi nemulţumiţi, aşa că trebuie să plantaţi copaci, să mergeţi mai puţin cu maşina, încercaţi mersul pe jos!
 Daca plecaţi undeva, la iarba verde şi găsiţi un pet pe care cineva nu l-a aruncat, să nu vă fie ruşine, aruncaţi-l tu la gunoi, este mai ruşinos să arunci un pet pe jos decat să îl strângi, iar după ce vă terminaţi picnicul strângeţi restul, într-o pungă şi, când ajungeţi acasă îl duceţi la gunoi, nu-l lăsaţi în natură!
            Trebuie să ştiţi că, nu numai noi poluăm, natura se poluează şi singură, dar nu aşa de mult cum o facem noi, foarte puţin, prin erupţii vulcanice (CO2, smog etc), cutremure, erodarea solului, comete şi meteoriţi.
            Rasa umană a devenit cu adevărat conştientă de fenomenul poluării abia pe la jumătatea secolului al XX-lea, când au început să se arate tot mai alarmant, rezultatele poluării - încălzirea globală, modificarea climei.
            De aceea, ai grijă de mediu ca şi cum ar fi casa în care locuieşti !

 

EVENIMENTE 2011

7-8 ianuarie: Conferinta EYV 2011 Alliance

8-14 ianuarie : Caravana AEV 2011 la Budapesta

9-15 mai : Saptamana Nationala a Voluntariatului

24 septembrie : Let's Do It, Romania!